Lelki társ blog

Üdvözlünk a Lelki társ ingyenes társkereső párkapcsolati témákkal foglalkozó blogján! Kérdésekkel, történetekkel, problémákkal forduljatok hozzánk párkapcsolat, szerelem, randi és internetes társkeresés témákban!

Küldd el te is történeted!

Ha úgy gondolod mások számára is tanúságos lehet párkapcsolati történeted, problémád, esetleg a publikum tanácsát szeretnéd kérni, írj egy e-mailt nekünk:

info@lelki-tars.com

Nem a társkereső a hibás

2014.09.04. 09:31 Lelki társ

Üdvözlök mindenkit, ez itt Lelki-tars.COM! :)

Ma reggel volt szerencsém elolvasni Petra tapasztalatait az online társkeresőkkel kapcsolatban, amely után úgy éreztem érdemes reagálnom az ott megfogalmazott gondolatokra, mert azt sugallják, hogy az online társkeresés, mint lehetőség egy hülyeség és a siker helyett a sikertelenség garantált.

Petra, részben igazad van. Ugyan erről nem írtál, de a legtöbb társkereső minden erővel próbálja látogatóiba sulykolni, hogy milyen csodás eredményeket fog elérni azonnal, csak regisztráljon már és fizessen elő a legdrágább csomagra. Az online társkeresők üzemeltetését sokan pusztán üzletnek tekintik, ezért mindent megtesznek azért, hogy több látogatót és később több előfizetőt szerezzenek. Ez viszont nincs összhangba a siker lehetőségével, ahogyan velünk, emberekkel sem ilyen egyszerű a dolog.

Írásommal nem arra akarom felhívni a figyelmet, hogy társkereséskor udvariasan írjunk vissza minden retardáltnak, inkább arra, hogy - mint az úgy általában az interneten - tanuljuk meg kiszűrni a számunkra jelentéktelen információkat, ez esetben megkereséseket és üzeneteket. Tehát a te hibád szerintem az, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítasz azoknak a leveleknek, amelyekre valójában egy percet sem kellett volna fordítanod. Ezt pedig valószínűleg azért teszed, mert téged is behúztak a csőbe, azt hitted, hogy miután felregisztrálsz egy társkeresőre, azonnal megérkezik a szőke, kék szemű herceg. Sajnálattal közlöm, ez sosem volt így.

Hölgyeknél elképzelhető, sőt elég gyakori, hogy miután beregisztrálnak egy társkeresőre elözönlik őket a levelek. Ez a jelenség viszont köszönőviszonyban sincs a sikeres partner megtalálásával. Képzeljük el a társkeresőket úgy, mintha egy emberi közösségbe lépnénk, például egy szórakozóhelyre. Teljesen nyilvánvaló, hogy azok az emberek, akik először mennek oda hozzád, nem valószínű, hogy a te igényeidet fogják képviselni. De ami fontos, hogy ez nem azt jelenti, hogy az adott szórakozóhelyen nincs jelen életed párja.

A megoldás türelem és fegyelem. Amikor a bejegyzésedben említett alakok megjelennek a küszöbön, két racionális lehetőséged van. Vagy udvariasan elutasítod vagy egyszerűen letiltod őket. Garantálom, hogy senki nem fog egy tartós kapcsolatot a regisztrációt követő 24 órán belül kialakítani, de az igazság az, hogy még hónapok alatt sem valószínű.

Az online társkeresés lényege két egyszerű állításban határozható meg. Megtalálható legyél és megtalálhass másokat. A leggyakoribb hiba, amit elkövetnek az online társkereső szolgáltatások használói, hogy az egyik lehetőségről teljesen megfeledkeznek, rosszabb esetben mindkettőről. A te eseted is kicsit ilyen. Légy türelmes és ismerkedj meg minél több emberrel! Ami vicces, hogy ez igazából nem csak az online társkeresőkre, de a valódi életben történő kapcsolatok kialakítására is vonatkozik. Befektetett energia és kockázatok nélkül nem lehet minőségi kapcsolatokat kialakítani. Ennek hiánya pedig leginkább azokon a fazonokon látszik, akik veled találkoztak. A többiről, ahogyan már írtam, inkább említést se tegyünk!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: történet társkeresés társkereső randi

A bejegyzés trackback címe:

https://lelki-tars.blog.hu/api/trackback/id/tr106667519

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi lesz a DUALS TÁRSKERESŐ Kft-vel? 2014.09.04. 22:06:14

  A kérdés jogosan merül fel, mert a cég saját tőkéje már 6. éve, nagy mértékben negatív, viszont a most életben lévő 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről szerint már régen be kellett volna zárni a céget, mivel a tulajdonosa nem gondoskodott...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása